Spotlight

Sveriges första kvinnliga schlagerkompositör från Sundsvall har också blivit queerikon för hbtq rörelsen

Ingela med keps och skinnjacka står bredvid bronsstatyn av Kai i kavaj och som håller i en cigarrett med ena handen

Kai Gullmar har blivit en hyllad schlagerkompositör och invaldes i Swedish Musichall of Fame 2018. Hon har lämnat efter sig en musikskatt på över 500 melodier. Frilansjournalisten Ingela Hofsten har gjort både radio och tv-program om Kai Gullmar och nu skriver hon på en bok om hennes liv. Kai Gullmar finns nu som bronsstaty längst ner på Storgatan i Sundsvall.

Golfreportage tog hem vinsten i Guldkassetten för årets bästa taltidningsreportage!

Den vita bollen ligger på green nära hålet med markörpinnen i hålet

Dodo Parikas från Skånes Taltidning vann Guldkassetten för årets bästa taltidningsreportage. En tävling som anordnas årligen av TTF, Taltidningsproducenternas förening. Reportaget handlar om dövblinde Torbjörn Svensson från Höganäs som går en golfrunda med tolk på golfbanan i Mölle. Händer och muskelminne förmedlar spelets hela dramatik för honom.

Synskadade nekas tågutrop

Synskadades Riksförbund är upprörda över att Trafikverket beslutat att ta bort tågutrop vid järnvägsstationerna i Sverige. Den 15 november tystnade utropen och endast information om störningar kommer att höras i högtalarna. Ombudsman Frida Karlander vid SRF Västernorrland hoppas att Trafikverket lyssnar på kritiken och återinför utropen som underlättar för synskadade resenärer.